onsdag 29 oktober 2008

Bästa filmen med ordet "running" i titeln.

Running Man! Såklart. Såg den igår igen och den blir bara bättre och bättre. Listar här mina topp-3-jägare, eller "stalkers" som de kallar dem i filmen:

1. Buzzsaw (Kanske den jägare med minst karisma i den här trion, dock verkar det bara till Buzzsaws fördel. Sladdande runt på sin motorcykel med en vrålande motorsåg blir han bara straight up rå i sin framtoning. Att han bär hörselskydd kan först tyckas mesigt och ett svaghetstecken, men all sådan kritik faller platt med tanke på att Buzzsaw rusar runt i katakomberna VARJE dag i showen Running Man med en helvetiskt morrande motorsåg, så ge mannen en SMULA medlidande liksom. Dessutom ger hörselskydden Buzzsaw bara en mer autentisk look och får oss att känna att här är en kille direkt från skogen som "don't give a fuck" och är hög och full på svampar och t-sprit. Vilket känns mer kusligt än en poser. Titta bara på Buzzsaws frisyr, andas den "stylist"? Fuck no. Stora pluspoäng dessutom för hans snygga falsettskrik i dödsscenen!)



2. Subzero (Professor Subzero kunde lika gärna tagit förstaplatsen, men får här kliva ner ett steg. Kanske för att han får ett sådant oerhört stort gensvar från publiken och deras sorg över den fallne jägaren är lite out of proportion. Vilket i sin tur säkert har att göra med att Arnie är en aning hård mot honom i sin one-liner där i slutet. Att kalla honom en "plain zero" gör publiken modfälld och alla ledsna miner förvandlar något som kunde varit ett coolt ögonblick till en sentimental sörja.) 



3. Dynamo (Dött lopp mellan Dynamo och Fireball egentligen, men Dynamo kniper platsen eftersom Fireball är om möjligt ändå tråkigare och är placerad alldeles för sent i filmen, som siste jägare, vilket utgör ett stort antiklimax i Running Man. Anyhoo, Dynamo har en ful, totalt poänglös bil han åker runt i och välter med, rör sig klumpigt och sjunger skitfånig opera hela tiden. Hans största fördel är såklart de oerhört mäktiga blixtrarna han skjuter ur händerna. Samtidigt blir detta också hans fall. För visst vet man någonstans därinne i sin action-film-hjärna att någon i filmen förr eller senare kommer hälla en hink vatten över Dynamo och då är det slut med hans roliga med elektricitet. (Och visst blir det så.) 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar