onsdag 26 november 2008

Denna ska jag se imorgon på filmfestivalen!


Ser fram emot Vinyan mycket!!! Filmen beskrivs som en blandning av ”Apocalypse Now”, ”Don’t Look Now” och ”Cannibal Holocaust”. Nice.



Och! Såg "Gonzo:
The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson" igårkväll och den var grym. Jonte somnade efter en timme när filmen hade en liten dipp, sen blev den snabbt fresh igen när den började handla om hur Hunter planerade sitt självmord och sin begravning. Otäckt att höra hur sonen beskrev det som ett "varmt familjeögonblick" då Hunter sköt sig själv i rummet intill med en pistol. Galen familj. Synd bara att man inte fick ännu fler berättelser och skrönor från hans liv, istället för massa klipp från filmatiseringen av "Fear And Loathing In Las Vegas". Jag tänker på historier av den typen man kunde läsa i Rolling Stones stora Hunter S. Thompson-special för några år sedan. Någon berättade där om hur Hunter kommit till en bar med en apa innanför kavajen och barägaren sa att han fick dricka gratis om han fick bjuda apan på en drink för varje drink som Hunter drack. Hunter sa glatt ja och drack sig bäng. Men mest bäng blev apan som ett par timmar senare begick självmord genom att hoppa från Hunters hotellrumfönster på 20:e våningen. Var fanns alla de härliga historierna i "Gonzo"?


2 kommentarer:

  1. Såg gonzo filmen häromdan, som du sa, kunde varit bättre, men bra va den!

    SvaraRadera
  2. Ja, den var soft, eller hur? Jag vill åka till Aspen och kolla in statyn de reste till Hunters ära, den såg skojig ut.

    SvaraRadera